Danmark er bagud med Joomla

I mange lande er Joomla det foretrukne CMS system blandt offentlige websites - Dette er desværre ikke gældende i Danmark.

joomlaI mange lande er Joomla det foretrukne værktøj til at bygge offentlige websites - men ikke i Danmark, hvor vi med kun 3 Joomla websites fra danske regeringsinstanser er bagud i forhold til næsten alle andre lande i verden.

Joomla - en verdensborger

Joomla er blandt andet populært i Italien, hvor hele 759 offentlige websites er bygget på Joomla, og i Spanien, hvor det drejer sig om hele 200 sites. I flere udviklingslande er Joomla det foretrukne CMS til regerings-websites. Derfor kan man undre sig over, at en verdensborger som Joomla endnu ikke har erobret de danske regeringskontorer, når andre Open Source systemer har slået igennem.

Comeon.dk har i dag taget emnet op. De kommer frem til, at der ikke er nok løsningsleverandører, som understøtter Joomla, samt at andre CMS som f.eks. Typo3 og Sitecore sidder på markedet.

Interview med redWEBs salgsdirektør

I den forbindelse interviewede Comeon.dk redWEBs salgsdirektør, Anders Trans Sørensen, om antallet af Joomla leverandører.

"Det er en sandhed med modifikationer, at der ikke er leverandører nok - rigtig mange har Joomla i porteføljen", sagde han blandt andet.

Du kan læse resten af artiklen og interviewet med redWEBs salgsdirektør her.

Udbyg din online viden