Kontakt mig

Bliv kontaktet

Indtast dine kontaktinformationer herunder, så kontakter vi dig.

Telefon
Mail

Joomla! - Opdateringsfrekvensen er ændret

 

 

Production Leadership Teamet har revideret release cyklussen for de fremtidige Joomla versioner. Der er nogle ting som du bør være opmærksom på. Læs herunder hvad det har af konsekvenser for dit Joomla website.

 

Kort om Joomla versionering

joomla-opdatering1

Joomla har traditionelt set haft versioneringsnumre som definerede, hvilken releasetype der var tale om. F.eks. var både 1.5 og 2.5 begge kendt som LTS versioner. LTS står for Long Terms Support og har hidtil været de stabile versioner, som blev supporteret et par år frem i tiden med sikkerhedsopdateringer. Derfor var det også den version man skulle satse på, hvis man ikke absolut manglede en feature som blev frigivet i en nyere version af Joomla. Alle de mellemlæggende versioner som f.eks. 1.7, 3.0 har typisk været udviklerversioner, hvor testing af nye features har haft mest fokus. De mellemlæggende versioner, også kaldet STS (Short Term Support), har derfor ikke været anbefalet til kundewebsites, da implementering af nye features og fejlrettelser har haft mere fokus en f.eks. sikkerhedsopdateringer.

 

Dette er dog ændret nu efter ledelsen bag Joomla har besluttet, at revidere realease cyklussen for de fremtidige versioner af Joomla. Der vil derfor ikke være tale om LTS og STS versioner i fremtiden, men derimod en konstant udvikling og en definition som kaldes Major og Minor releases. En Major release vil f.eks. være fra 3.X til 4.X og en Minor release vil være fra 3.3 til 3.4. Herudover kommer sikkerhedspatches til Minor releases som får et versionsnummer mere f.eks. 3.3.X. Mange har set frem til Joomla 3.5 som den næste LTS, men eftersom der ikke længere er tale om LTS og STS kan man roligt bruge version 3.3.6 til sit projekt.
Årsagen til ændringen er, at nye features og generelle forbedringer kan implementeres hurtigere, da man ikke skal vente fra version 3.5 helt frem til version 4.0. Samtidig sikrer det længere levetid, da de seneste Minor opdateringer vil blive supporteret i 2 år. Det gælder derfor også for den sidste Joomla 3.X, som først vil nå EOL (End Of Life) 2 år efter den seneste Minor release er frigivet.

 

 

Hvornår skal jeg migrere fra 2.5.X? 


joomla-opdatering2Version 2.5.X når sin EOL til December 2014
så du bør migrere dit site inden slutningen af 2014. Det er selvfølgelig ok at blive på 2.5.X serien men fra december og fremadrettet kommer der dog ikke nogen nye opdateringer til denne version. Du skal allerede nu overveje at migrere fra 2.5.X til 3.3.6 såfremt det kan lade sig gøre. Først skal du være sikker på at dine komponenter understøtter den nye version, så du ikke ender med at få ødelagt dit website. Dernæst skal du være sikker på at dit template også ”opfører sig ordentligt” på den nye version og at dine moduler stadig fungerer efter hensigten. redWEB kan selvfølgelig hjælpe dig med opdateringen af dit site, hvis ikke du selv har mod på det. Der er nemlig en del som kan gå galt under opdateringen og derfor kan det godt betale sig at hyre et professionelt bureau til at hjælpe med opdateringen.

 

Hvad betyder det for min hjemmeside?

 

joomla-opdatering3Kort fortalt betyder det for dig, at hvis du skal have lavet et nyt website, bør du få det lavet i 3.3.6, medmindre der kræves komponenter som endnu ikke er understøttet i version 3.3.6. Det er der en del komponenter som ikke gør endnu, men de bliver løbende opdateret.

Har du allerede et site på 2.5.X bør du, som tidligere nævnt, overveje at få din hjemmeside migreret til seneste version, medmindre nogle af dine eksisterende komponenter har kompatibilitetsproblemer med 3.3.6. 

Du kan læse meget mere detaljeret omkring strategien på Joomla’s eget website eller ved at følge linket direkte her 

Har du spørgsmål til hvad denne ændring betyder for dig og dit site så tøv ikke med at kontakte redWEB. Vi hjælper dig gerne med migreringen af dit site. Vores team har masser af erfaring med opdatering af Joomla og migrering af data. Ring 23 888 777 for et uforpligtende tilbud på opgaven eller udfyld formularen så kontakter vi dig.

Kontakt mig

Bliv kontaktet

Indtast dine kontaktinformationer herunder, så kontakter vi dig.

Telefon
Mail

 

Jim Vestergaard
Sales Manager


Er du interesseret i at vide mere?


Tlf. 22 919 684
jiv@redweb.dk

Bliv kontaktet

Indtast dine kontaktinformationer herunder, så kontakter vi dig.

Telefon
Mail