SSL - Genvejen til den sikre hjemmeside

SSL (Secure Sockets Layer) handler om troværdighed, og det handler om at kunne gøre noget for dine kunder.

iStock-877601308.jpg

Hvis du kører en hjemmeside eller webshop, er troværdighed noget af det første, du bør tænke på, hvis du vil have et godt forhold til dine kunder. Hvis der bare er den mindste mistanke om en usikker webshop eller en hjemmeside, der bliver vist som risikabel for den besøgendes computer, er dit produkt og brand dødt i vandet.

Derfor er et SSL certifikat noget af det mindste og det enkleste, du kan gøre, for at gøre din hjemmeside sikker og ikke mindst troværdig for alle besøgende. Nøgleordet er forbindelse - hvis du har et SSL certifikat, kan dine kunder være sikre på, at deres forbindelse til dit website er pålidelig.

Kort sagt, hvad er fordelene ved SSL? 

  • Højere konverteringsrater via en mere troværdig side
  • Bedre rangering på Google, da de frasorterer sider, der ikke er sikre
  • Du skal have SSL for at modtage f.eks. kortbetaling
  • Det bygger bedre kunderelationer på den lange bane
  • Du fremtidssikrer dit site mod nye lovgivninger, f.eks. GDPR

Grundidéen er, at et SSL certifikat indeholder to slags nøgler. En privat og en offentlig. Den private repræsenterer din hjemmeside og din private server, mens den offentlige nøgle arbejder sammen med den private for at sikre, at alt information bliver krypteret, verificeret og når uskadt frem under transporten fra bruger til hjemmeside og vice versa.

Hvorfor skal jeg have SSL?

Undersøgelser fra Comodo, den største autoritet inden for SSL, viser, at på f.eks. en webshop forventer brugerne en grøn adressebar, der viser, at forbindelsen er sikker. Hvis dit site bliver dømt usikker af Google, er det kun 2% af brugere, der vælger at gå forbi advarslen. I et webshop er det kun 3% af brugere, der indsender deres betalingsoplysninger uden det grønne låseikon.

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sikkerheden, ellers afskrækker du nye kunder, og jo længere du kører dit site uden SSL, jo større chance for at Google stopper al organisk traffik på din hjemmeside.

Derfor - der er ingen grund til ikke at bruge SSL, og at bruge det nu, hvis du vil have fortsat salg eller brugerinteraktion på din website eller shop.

Hvad for en type SSL skal jeg have?

Afhængig af, hvad for en type SSL, du har installeret på din server, er der flere forskellige muligheder, når det gælder om at fremvise, hvor sikker din side er.

Standard SSL

Den helt basale form for SSL forvandler din URL fra http:// til https:// og viser et grønt låse ikon i adressebaren. Hvis du f.eks. har et offentlig forum eller kommentarfelt, hvis du har formularer på dit site eller lignende, så bør du i det mindste have et standard SSL certifikat for at kunne beskytte navne, kodeord, mailadresser og loginoplysninger.

Wildcard SSL

Wildcard fungerer som et standard SSL certifikat, men dækker over flere underdomæner på det samme website eller shop. Wildcard er især væsentlig, hvis du har et firma med flere interne servere - f.eks. "intranet.dinvirksomhed.dk" eller "mail.dinvirksomhed.dk". For at kunne beskytte alle dele af dit interne netværk og f.eks. medarbejdernes oplysninger, er Wildcard uundværligt.

EV SSL

EV står for Extended Validation og er det højeste niveau af SSL, du kan få. Dette er især kritisk, hvis du kører en webshop eller anden form for portal, hvor særligt sensitive data flyder igennem. Det vil sige betalingsoplysninger, filoverførsler, forbindelser til sociale medier. Dette er kort sagt en nødvendighed for at skabe nok troværdighed til, at kunderne vil købe dine produkter. Det betyder, at adressebaren bliver grøn, og dit firmanavn kommer til at stå i den.

Multi-domain SSL

Hvis du har mere end en side eller shop, eller begge dele, der skal certificeres, så skal du have et multi-domain certifikat. Generelt set dækker et multi-domain certifikat op til 3 forskellige sider, og du kan derved spare penge frem for at bruge tre standard certifikater. Dette er oplagt, hvis du f.eks. har et corporate site ved siden af din shop eller hjemmeside, eller hvis du kører et brand netværk.

Se om du har SSL certifikat eller ej

Den enkelte måde og se, hvorvidt en hjemmeside eller shop er certificeret, er ved at kigge på adressebaren i din browser. Har du en grøn hænglås, betragtes siden som sikker. Er der ingen hængelås, er det modsatte tilfældet.

Sådan ser din url ud, hvis du har et SSL certifikat installeret:

1e83da28357a9492700ea2455b33f7c0eec238f9.jpg

Hvad gør jeg nu?

Først skal du finde ud af, hvad dine SSL behov er.

  • Hvilken type hjemmeside skal du gøre sikker?
  • Hvor mange domæner vil du gøre sikre?
  • Hvor vigtig er troværdighed overfor dine kunder?

SSL bliver kun vigtigere og vigtigere med tiden og vi kan kun anbefale, at du får installeret det SSL certifikat der passer til dine behov. Når du har overvejet dine behov og muligheder, så kontakt os gerne.

Vi udbyder SSL certifikater hurtigt og enkelt, uden høje omkostninger. Hvis du gerne vil have ekstra rådgivning eller support, så står vi også til fuld rådighed.

Hvad betyder sikkerhed for dig?

Det betyder i hvert fald meget for dine kunder. Derfor er der ingen god grund til ikke at investere i SSL i den moderne digitale verden.

Hvis du stadig er i tvivl, eller hvis du har brug for ekstra rådgivning, så skriv gerne til mig.

Kontakt mig

Ronni K. Gothard Christiansen

Udviklingschef

+(45) 23 88 87 70

ronni@redweb.dk