Nye EU pakkelabels sikrer bedre e-handelsforhold

Standardisering af specifikationer for pakker og labels gør fremtidens ehandel lettere i EU.

De tekniske specifikationer for pakkehandel på tværs af landegrænser bliver standardiseret som følge af EU konsensus d. 21. juni 2017.

Disse specifikationer kommer til at have vidtrækkende konsekvenser for e-handel i Europa. Det markerer en ny harmoniseret metode, der har til formål at strømline international pakkelogistik for at sikre bedre forhold for e-handelsvirksomheder og sælgere.

De nye ensartede pakkelabels skal sikre overensstemmelse ift. størrelse, stregkoder og skiftning af labels, så det bliver nemmere og billigere at facilitere pålidelige tracking-systemer og leverance på tværs af forskellige landes post- og pakkevæsener eller uafhængige virksomheder.

Milepæl for ehandel

Den nye åbne standard er en milepæl for bedre international forståelse af de realiteter, der er forbundet med e-handel. I længden vil det betyde bedre sikkerhed, mere økovenlige services og en større generel fokus på digitalisering og sammenkobling af internationale logistiksystemer.

"Succesen med at specificere kravene for "grænsefladen for pakker på tværs af landegrænser" viser, at det Europæiske indre digitale markedsinitiativ har opnået et niveau af modenhed, der gør det muligt at harmonisere tekniske specifikationer for Elektronisk Avanceret Data (EAD), ved at sammenkæde varens 'identifikation' med inholdet af pakken," siger Walter Trezek, medformand for e-logistik gruppen i Ecommerce Europe.

"Ved at gøre dette, kan vi løse de eksisterende VAT/moms- og toldrelaterede hindringer på tværs af grænser."

Læs det fulde logistikmanifesto - klik her.