redWEB vil skabe flere IT talenter

30 fynske virksomheder gik onsdag sammen for at indgå et fælles samarbejde, der skal skabe nye IT talenter.

DSC052652.jpg

Onsdag d. 23. november blev der underskrevet en pagt i Odense. Formålet var et etablere et vedvarende samarbejde, der skal bygge tættere forbindelser mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

30 virksomheder deltog i forsamlingen, deriblandt House of Code, Umbraco og selvfølgelig redWEB. Technology Danmark, en odenseansk interesseorganisation, stod bag eventet, og pagten fungerer en forlængelse af regeringens "Teknologipagt" fra i foråret.

Bestyrelsesformand i Technology Denmark, Jonathan Bornemann Junker, forklarer initiativet således:

Pagten handler om at sætte konkrete mål, samt at forpligte os på at hjælpe os selv ved at hjælpe universiteterne med en opgave, de ikke kan overkomme alene.

Et af målene er at forebygge manglen på IT-specialister i Danmark og samtidig skabe flere studiejobs, praktikpladser og fælles vidensdeling gennem uddannelserne. Dermed kan de erhvervsdrivende selv være med til at udvikle den næste generation af IT specialister i en positiv retning, der gør dem mere konkurrencedygtige efter uddannelsen.

Pagten fungerer som et fælles tilsagn for, at den fynske IT branche arbejder sammen omkring konkrete målsætninger for at sikre et bedre grundlag for fremtiden.

Pagten indeholder tre fokusområder, som skal kunne ændre sig med tiden og tilpasses til de nye behov, der opstår på en årlig basis. Målsætningerne for 2019 er: 

  • 25 procent flere praktikpladser, studiejobs, projektsamarbejder o.l.
  • 10 procent flere internationale medarbejdere og studerende i virksomhederne
  • 15 timer til undervisningssamarbejde som f.eks. gæsteforelæsninger og virksomhedsbesøg for hver virksomhed

SDU er en af de uddannelsesinstitutioner, der bakker op omkring pagten. Martin Zachariasen, dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet, fortæller bl.a. at:

Konkret har jeg en forventning om, at det også kommer til at mindske frafaldet på uddannelserne.

Vi støtter fynsk IT

Gør du også? Skriv til os, hvis du gerne vil snakke om andre idéer eller tiltag, der kan styrke fremtidens IT erhverv.

Kontakt os

Jim Vestergaard

CEO - DK

(+45) 22 91 96 84

jiv@redweb.dk