Kolding Kommune

Ny måde at tænke kommunale websites

  • Webdesign,
  • Website,
  • optimering

Udfordringen

Udfordringen var, at kommunale websites skal kunne håndtere utroligt mange funktioner ogsamtidig være brugervenlig og intuitiv for alle typer målgrupper - bogstaveligt talt.

Derfor skulle hele strukturen omtænkes, og vigtigst af alt: Løsningen skulle være fleksibel nok til at kunne understøtte en række eksterne funktioner - både nuværende, men også fremtidige.

Løsningen

Målet var at skabe en helt ny måde at navigere og interagere med kommunale websites på. Der er lagt fokus på simpel, intuitivt design med høj grad a funktionalitet og professionalisme.

Løsningen omfatter bl.a. en ny borgerportal, men også sideprojekter som Design City Kolding og Kolding Sky, så flere aspekter af Kolding Kommunes online profil skulle realiseres fra ny.

"Vores samarbejde med Kolding har været langt og fyldestgørende. At forstå kundens problemstilling har været vores højeste prioritet i disse projekter."

Det nye Kolding.dk har vist sig at være så succesfuld, at den samme struktur og opbygning er blevet taget i brug på flere andre kommunale hjemmesider, bl.a. Esbjerg og Aarhus.

Ronni K. Gothard Christiansen – CEO, redWEB

Kolding Kommune lægger stor vægt på brugervenlighed for de ansatte i kommunen, uanset om det er en kommunal direktør eller SOSU hjælperen, der er brugeren.

Bygget fra bunden op

Den centrale Kolding.dk hjemmeside blev udarbejdet gennem en grundig foranalyse ud fra Kolding Kommunes behov. Strukturen skulle genovervejes, og i fællesskab blev der oprettet wireframes for at sikre, at begge parter var på samme spor.

Der blev lagt fokus på et simpelt, intuitivt design med høj grad af funktionalitet og professionalisme. Udfordringen med en kommunal webportal er, at den skal kunne understøtte en massiv mængde information samtidig med, at den skal være brugervenlig for ikke blot én målgruppe, men alle borgere i kommunen.

Strukturel forvandling

Siden er opbygget med en simpel træstruktur, der supporterer en bred vifte af forskellige processer og muligheder med integration til borger.dk. Med fokus på overensstemmelse i design og funktionalitet, er det nemt for borgerne at finde relevant information og dermed forkorte brugerrejsen, når de benytter selvbetjening.

Koldings kommunale website er opbygget et egenudviklet CMS, der fungerer som en central platform for et udvalg af tilknyttede plugins, bl.a. til at styre bookingsystemet, til at administrere formularer, og desuden fuld e-handelsintegration. Ved at samle de forskellige værktøjer på ét sted er redaktionsprocessen desuden mere brugervenlig for medarbejderne, der vedligeholder og opdaterer hjemmesiden.

Strømlinede metoder

De forskellige Kolding projekter er udviklet ved brug af den agile metode for at sikre enighed og bedre resultater i sidste ende. Denne samarbejdsform har været ideel for både redWEB og Kolding, da det løbende har været muligt at prioritere de funktioner, der giver størst værdi for borgerne.

redWEB er fortsat samarbejdspartner med Kolding Kommune, og vi står bl.a. for hosting af hjemmesiden via redHOST. Kolding.dk kører desuden i et differentieret hosting-miljø, der er specialbygget til at matche det ønskede sikkerhedsniveau med SSL og two-factor authentication.

Vi skaber værdi for dig

Vi er altid til rådighed til en uforpligtende samtale omkring, hvad du end har brug for.

Det kan være simple webshops eller større løsninger med helt nye integrationer.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på (+45) 23 88 87 77, eller udfylde kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt mig

Ronni K. Gothard Christiansen

CEO

+(45) 23 88 87 70

ronni@redweb.dk