Kolding Kommune

Ny måde at tænke kommunale websites

  • Webdesign,
  • Website,
  • optimering

Udfordringen

Kolding kommunes hjemmeside skal håndtere utroligt mange funktioner, ligesom alle kommuners hjemmesider.

Men Kolding Kommune ville styrke brugervenligheden markant og gøre deres hjemmeside intuitiv at bruge, for alle typer målgrupper - bogstaveligt talt.

Derfor skulle hele strukturen omtænkes, og vigtigst af alt: Løsningen skulle være fleksibel nok til at kunne understøtte en række eksterne funktioner - både nuværende, men også fremtidige.

Løsningen

Målet var at skabe en helt ny måde for borgerne at navigere og interagere med kommunale websites på.

Vi opbyggede løsningen med fokus på enkelt, intuitivt design, en høj grad af fleksibilitet ift. funktionalitet og med stor vægt på professionalisme.

Løsningen omfatter bl.a. en ny borgerportal, men også sideprojekter som Design City Kolding og Kolding Sky, hvilket betød, at flere aspekter af Kolding Kommunes online profil skulle realiseres fra ny.

"Vores samarbejde med Kolding har været langt og fyldestgørende. At forstå kundens problemstilling har været vores højeste prioritet i disse projekter."

Det nye Kolding.dk har vist sig at være så succesfuld, at den samme struktur og opbygning er blevet taget i brug på flere andre kommunale hjemmesider, bl.a. Esbjerg og Aarhus.

Ronni K. Gothard Christiansen – CEO, redWEB

Kolding Kommune lægger stor vægt på brugervenlighed for de ansatte i kommunen, uanset om det er en kommunal direktør eller SOSU hjælperen, der er brugeren.

Gode partnerskaber giver værdi

Vi sikrer os, at vores løsninger leverer resultater der, hvor det er vigtigt. Læs mere.

Bygget på ny - med brugerne i fokus

Udfordringen med en kommunal webportal er, at den skal kunne understøtte en massiv mængde information, samtidig med at den skal være brugervenlig for ikke blot én målgruppe, men alle borgere i kommunen.

Den centrale del i Kolding Kommunes nye hjemmeside skulle være i stand til at understøtte de store mængder information og samtidig sætte nye standarder for brugervenlighed på kommunale hjemmesider.

Derfor startede vi processen med en grundig foranalyse og workshop, der havde til formål at visualisere borgernes tilgang til kommunens hjemmeside og afdække Kolding Kommunes reelle digitale behov.

Den eksisterende struktur skulle genovervejes, og gennem en række workshops blev der udviklet wireframes og en ny struktur, som havde til opgave at sikre, at begge parter var på samme spor, og at brugervenligheden var i top.

Resultatet var et enkelt og intuitivt design baseret på strømlinet funktionalitet og en visuel stil, der udtrykker professionalisme

Strukturel forvandling

Hjemmesiden er opbygget med en enkel træstruktur, der supporterer en bred vifte af forskellige processer og muligheder med integration til borger.dk.

Fokus var at gøre det nemt for borgerne at finde den relevante information og dermed forkorte brugerrejsen, når de benytter selvbetjening.

Hjemmesiden blev opbygget af et egenudviklet CMS, der fungerer som en central platform for et udvalg af tilknyttede plugins, bl.a. til at styre bookingsystemet, til at administrere formularer, og desuden fuld e-handelsintegration.

Ved at samle de forskellige værktøjer i ét sted er redaktionsprocessen mere brugervenlig for medarbejderne, der vedligeholder og opdaterer hjemmesiden.

Strømlinede metoder

De forskellige projekter, som er tilknyttet Kolding kommunes nye hjemmeside, blev udviklet ved brug af den agile metode, som sikrer enighed og bedre resultater i sidste ende.

Denne samarbejdsform har været idéel for både redWEB og Kolding Kommune, da det løbende har været muligt at prioritere de funktioner, der giver størst værdi for borgerne, og dermed udvikle en løsning, hvor hvert element har fokus på brugervenlighed.

redWEB er fortsat samarbejdspartner med Kolding Kommune, og vi står bl.a. for hosting af hjemmesiden via redHOST.

Kolding.dk kører desuden i et differentieret hosting-miljø, der er specialbygget til at matche det ønskede sikkerhedsniveau med SSL og two-factor authentication.

Vi skaber værdi for dig

Vi er altid til rådighed til en uforpligtende samtale omkring, hvad du end har brug for.

Det kan være simple webshops eller større løsninger med helt nye integrationer.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på (+45) 23 88 87 77, eller udfylde kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt mig

Ronni K. Gothard Christiansen

Udviklingschef

+(45) 23 88 87 70

ronni@redweb.dk