phone icon

Kolding Kommune vælger open-source CMS

Som første kommune i Danmark følger Kolding Kommune en stigende trend i resten af verdenen og baserer sin hjemmeside og intranet på open-source systemet Joomla

Som første kommune i Danmark følger Kolding Kommune en stigende trend i resten af verdenen og baserer sin hjemmeside og intranet på open-source systemet Joomla

kolding-kommune-cms

 

Mens der er over 3.000 hjemmesider for offentlige myndigheder i verden, som er baseret på Joomla CMS, er Kolding den første kommune i Danmark på Joomla-platformen. Kolding Kommune er dermed den største danske offentlige organisation, som benytter Joomla.

Masser af fleksibilitet

"Vi har et stykke tid overvejet ny hjemmeside og har fulgt Joomla gennem et par år. Vi mener, at vi får et meget fleksibelt, alsidigt og brugervenligt system med masser af indbygget funktionalitet og endnu flere udvidelsesmuligheder. Samtidig sparer vi dyre licenser og opnår en meget konkurrencedygtig pris i forhold til mange proprietærer hjemmesidesystemer", siger Troels Vinding, afdelingschef i Kolding Kommune.

Kolding Kommune har efter en udbudsrunde valgt redWEB Aps som leverandør af tilpasning, implementering, hosting og support. Den nye hjemmeside ventes i luften omkring 1. juni 2012. 

Licens systemer under pres

"I Danmark kan efterhånden rigtig mange virksomheder se driftsfordelene ved open-source systemer. Det offentlige er dog lidt mere konservativt og holder på kendte teknologier. Derfor er det også meget positivt, at en stor kommune som Kolding tør se ud over landets grænser og prøve nye veje. De licensbårne CMS systemer er efterhånden under stort pres, da vi ser rigtig mange velfungerende communities som arbejder strukturerede efter roadmaps", siger salgsdirektør og partner i redWEB ApS, Anders Trans Sørensen.

Han er sikker på, at vi inden for ganske få år får adskillige flere offentlige organisationer på Joomla platformen.

Samarbejdet mellem Kolding Kommune og redWEB er også interessant, fordi det på mange måder bryder med den normale samarbejdsform og i stedet er baseret på et ligevægtigt samarbejde som drives agilt, hvor parterne i fællesskab er med til at sikre det bedst mulige resultat. Og dermed viser Kolding Kommune også en vej frem til bedre IT løsninger i det offentlige og tager et opgør med den traditionelle tænkning om, at man kan beskrive alt i kravspecifikationen og så forvente det bedste mulige resultat.

redWEB ApS er i dag verdens største konsulenthus inden for Joomla CMS og mærker en kraftigt stigende efterspørgsel fra hele Europa.

På billedet ses: Anders Trans Sørensen, redWEB (TV) og Troels Vinding, Kolding kommune (TH)