phone icon

Sådan øger du motivationen i arbejdet med webshoppen

Farveskift eller temperaturstigninger for hvert salg på din webshop, er blot nogle af de muligheder som tjenesten IFTTT giver dig. Læs her hvorfor det er en god idé.

Nogen gange kan arbejdet med en webshop godt virke irriterende eller føles langsommelig. Men med moderne teknologi og lidt teknisk snilde, kan du øge motivationen og samtidig få et fedt setup, som kan udvides efter dine ønsker. Tjenesten IFTTT kombinerer software og hardware, hvilket gør det muligt for dig at visualisere dine salg på din webshop. I understående eksempel kan du f.eks. skifte lyset til grønt, hver gang en ordre går gennem din webshop. Det er et kendt trick at øge motivationen ved at stimulere sanserne og det er netop formålet med understående setup.


Hvad er IFTTT


IFTTT er en onlinetjeneste, som kan automatisere en række processer for dig ved, at kombinere services fra andre onlinetjenester som f.eks. Facebook, Gmail og Instagram. Som billedet illustrerer, kan der oprettes opskrifter, hvor én tjeneste udløser en funktion i en anden tjeneste.
Det som gør det rigtig smart er muligheden for, at koble hardware til softwaretjenesterne og netop kombinationen af hardware og software er det, som giver dig muligheden for at visualisere dine salg på din webshop. IFTTT er 100% gratis at bruge så det er bare med at komme i gang ved at følge linket her: www.ifttt.com

ifttt


Hvad skal jeg bruge?


Forhåbentlig har du allerede en webshop som det hele kan sættes op til. Derudover skal du bruge en Gmail-konto og en IFTTT-konto som du opretter her. Afslutningsvis skal du have Philips Hue lamper som du kan købe her. Tilslutningen af Philips Hue er ret gnidningsfrit bare du følger den medfølgende guide.


Hvordan sætter jeg det op?


Først og fremmest skal du i din webshop sørge for, at dine ordremails også bliver sendt til din Gmail-konto. I de fleste webshops er der mulighed for, at sætte flere modtagere på din modtagerliste fra ordremailen. Når du har opsat shop til at sende ordremails til din Gmail er du klar til at lave opskriften i IFTTT. I IFTTT knytter du de tjenester til, som du skal bruge (Gmail og Philips Hue). Dernæst skal du oprette en ny opskrift ved at klikke på ”Create a Recipe”. Herfra følger du bare guiden som du får gennem IFTTT. Men kort fortalt vil du have ”Triggeren” (This) til at reagere på en mail i din Gmail fra din ordremail i shoppen. Den skal så sættes til at ”Action” (That) din Philips Hue lamper skifter til en farve som du bestemmer.

Hvis du modtager ordremail gmail så sæt lampefarven til grøn philips


Tjenesten giver dig mulighed for mange andre ting som du kan bruge på tværs af de digitale platforme. F.eks. kan du automatisk Tweete dine Facebook-beskeder eller tage backup af dine Instagram billeder. IFTTT bliver konstant udvidet med nye tjenester, som gør tingene endnu smartere og nemmere for dig. Tanken om at motivere dig ved stimuli af sanserne er blot et af de tiltag som du kan bruge for at holde gejsten oppe ved driften af din webshop. Martin Thorborg har ligeledes lavet en video til hvordan du bruger en gammel PC til at stimulere høresanserne. Du kan se hans klip her. https://www.youtube.com/watch?v=t5hWVVzcKks