phone icon

Sådan tester du om dit site er mobilvenligt

Google vil snart vise om dit site er mobilvenligt direkte i søgeresultaterne. Læs her hvordan du tester, om dit site er mobilvenligt eller ej og få samtidig råd til, hvordan du gør det mobilvenligt.


Google offentliggjorde i forgårs på deres blog, at søgeresultaterne snart vil vise, om dit site er mobilvenligt eller ej. Det vil blive vist som et tag, inden beskrivelsen af din side på listen med søgeresultaterne. Det er naturligvis kun når der søges på google fra en mobil enhed, at tagget bliver vist. I første omgang udrulles det i USA men i løbet af nogle uger kommer det til resten af verden. Derfor er det en god idé at teste om dit site er mobilvenligt eller ej.

 

Eksempel på hvordan visningen kommer til at se ud.

 mobilview


Hvordan tester jeg mit website?


Du kan teste om dit website er mobilvenligt direkte herunder. Først skriver du din url og klikker derefter på analyze. Du kan også besøge googles egen side ved at klikke her, og følge de samme trin.

Når google har scannet dit website får du et svar om dit site er mobilvenligt eller ikke.


Hvordan gør jeg mit Joomla site mobilvenligt?


Hvis du har et Joomla 3.0 site eller derover, burde det ikke være noget problem ifølge google selv. Joomla 3.0 og nyere er nemlig bygget mobilvenlige fra starten. Læs mere om det her. 

Hvis du derimod har en Joomla 2.5 er der et par tricks til at få sitet til at fremstå mobilvenligt. Det kræver selvfølgelig at dit site er bygget responsivt fra starten af. Det første du skal gøre er at finde ind til roden af dit webhotel. Til det skal du bruge et ftp program som f.eks. Filezilla eller notepad++. Når du har fået adgang til rodmappen på dit webhotel åbner du mappen public_html. Inde i public_html mappen ligger filen ”robots.txt”, hvor du skal slette de to følgende linjer.

  • Disallow: /templates/
  • Disallow: /images/

Når disse er fjernet burde google se dit website som mobilvenligt. Kør evt. testen igen som set ovenfor. Da programmet stadig er i sin spæde ungdom, kan den vise forskellige resultater. Ved redweb.dk viste den 8/10 gange at sitet var mobilvenligt.

 mobilvenligogikke


*BEMÆRK AT OVENSTÅENDE SKER PÅ EGET ANSVAR. REDWEB KAN IKKE HOLDES ANSVARLIG FOR EVT. NEDBRUD AF DIT WEBSITE!


Har du en ældre version af Joomla f.eks. 1.5 eller 1.7 kan du bruge den samme guide som ovenstående. Hvis du ligger på en 1.5 eller 1.7 anbefales det dog at du migreres over til en nyere version. Det kan du læse mere om her.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller hvis du har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte vores support som kan hjælpe dig videre. Dette foregår dog på normal vis gennem klippekort eller på timetakst.


Hvorfor skal mit website fremstå mobilvenligt?


Selvom dit site fungerer rigtig godt responsivt, kan googles robotter alligevel godt tagge dit site som ”ikke mobilvenligt”. Så forestil dig at du googler noget på din mobil eller tablet og google siger, at dit site ikke er mobilvenligt. Det opfordrer ikke ligefrem brugeren til, at klikke ind på dit site. Det giver med andre ord et negativt indtryk for vedkommende, som har brug for din service eller dit produkt. Derfor har det stor betydning for din trafik fremadrettet. På sigt kan det også være at google ligefrem nedprioriterer sites som ikke får det mobilvenlige stempel, ligesom vi så det med ikke venlige mobilsites i en anden google blog post som du kan læse om her.


Du kan læse hele googles blogindlæg her.